Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vetélkedő-2013

Vetélkedő a Bakony természeti értékeiről


            2013. október 11-én az  MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum és  Baráti Köre valamint az Együtt a Könyvtárért alapítvány kilencedik alkalommal rendezte meg természetismereti vetélkedőjét zirci és Zirc környéki iskolák felső tagozatos diákjai részére. A felkészüléshez segítséget nyújtott az MTM Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállításának és a megadott irodalmaknak az ismerete, valamint az egyesületek által szervezett természetismereti előadások látogatása. A vetélkedőre a Bakonyi Természettudományi Múzeum új épületében a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében került sor.
           A versenyre idén 3 település (Borzavár, Csetény, Zirc) iskoláinak 7 csapata nevezett. Az 5-fős csapatoknak tesztek és szöveges feladatok megoldásával kellett bizonyítaniuk tudásukat. A vetélkedő második részében a muzeológusi munkát gyakorolhatták a versenyzők: a múzeumi preparátumokat, gyűjteményi anyagokat a megadott kritériumok szerint kellett rendszerezniük. Az első helyezést a csetényi általános iskola csapata, a második helyezést a zirci általános iskola egyik csapata, a harmadik helyezést pedig a szentkirályi iskola csapata nyerte el. Senki sem búcsúzott üres kézzel, minden résztvevő kapott egy kis ajándékot emlékeztetőül.
           A helyezettek értékes nyereményeit a két rendező egyesületen kívül a Bakonyi Természettudományi Múzeum és a Monostor cukrászda ajánlotta fel. Az utóbbi támogató jóvoltából a fődíj egy torta volt. Támogatóinknak ezúton is köszönjük segítségüket. A következő évben is szeretnénk megrendezni vetélkedőnket, melyre minél több iskolából várjuk a jelentkezőket.