Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Vetélkedő-2010

Vetélkedő a Bakony természeti értékeiről

 November 12-én a Bakonyi Természettudományi Múzeum Baráti Köre és az Együtt a Könyvtárért alapítvány idén hatodik alkalommal rendezte meg természetismereti vetélkedőjét zirci és Zirc környéki iskolák felső tagozatos diákjai részére. A felkészüléshez segítséget nyújtott a Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállításának és a megadott irodalmaknak az ismerete, valamint az egyesületek által szervezett természetismereti előadások látogatása. A vetélkedőre a Bakonyi Természettudományi Múzeum új épületében a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében került sor.

A versenyre idén mindössze 2 település (Borzavár, Zirc) iskoláinak 5 csapata nevezett. Az 5-fős csapatoknak tesztek és szöveges feladatok megoldásával kellett bizonyítaniuk tudásukat. A vetélkedő második részében a muzeológusi munkát gyakorolhatták a versenyzők: a múzeumi preparátumokat, gyűjteményi anyagokat a megadott kritériumok szerint kellett rendszerezniük. Az első helyezést a zirci általános iskola csapata, a második és a harmadik helyezést a borzavári iskola egy-egy csapata nyerte el. Senki sem búcsúzott üres kézzel, minden résztvevő kapott egy kis ajándékot emlékeztetőül.
A helyezettek értékes nyereményeit a két rendező egyesületen kívül a Bakonyi Természettudományi Múzeum és a Monostor cukrászda ajánlotta fel. Az utóbbi támogató jóvoltából a fődíj egy torta volt. A vetélkedő megrendezéséhez Zirc város Önkormányzata is támogatást nyújtott. Támogatóinknak ezúton is köszönjük segítségüket. A következő évben is szeretnénk megrendezni vetélkedőnket, melyre minél több iskolából várjuk a jelentkezőket. A fotókat H. dr. Harmat Beáta készítette. A helyezettek nevei a képgalériában az okleveleken olvashatók.
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.