Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


vetélkedő-2009

Vetélkedő a Bakony természeti értékeiről

 November 13-án a Bakonyi Természettudományi Múzeum Baráti Köre és az Együtt a Könyvtárért alapítvány idén ötödik alkalommal rendezte meg természetismereti vetélkedőjét zirci és Zirc környéki iskolák felső tagozatos diákjai részére. A felkészüléshez segítséget nyújtott a Bakonyi Természettudományi Múzeum kiállításának és a megadott irodalmaknak az ismerete, valamint az egyesületek által szervezett természetismereti előadások látogatása. A vetélkedőre a Bakonyi Természettudományi Múzeum új épületében a Múzeumok Őszi Fesztiválja keretében került sor.

A versenyre 4 település (Bakonynána, Bakonyszentkirály, Borzavár, Zirc) iskoláinak 6 csapata nevezett. Az 5-fős csapatoknak tesztek és szöveges feladatok megoldásával kellett bizonyítaniuk tudásukat. A vetélkedő második részében a muzeológusi munkát gyakorolhatták a versenyzők: a múzeumi preparátumokat, gyűjteményi anyagokat a megadott kritériumok szerint kellett rendszerezniük. Az első helyezést a zirci általános iskola csapata, a másodikat a borzavári, míg a 3. helyezést a bakonyszentkirályi iskola csapata nyerte el. Senki sem búcsúzott üres kézzel, minden résztvevő kapott egy kis ajándékot emlékeztetőül.
A helyezettek értékes nyereményeit a két rendező egyesületen kívül a Bakonyi Természettudományi Múzeum és a Pepe cukrászda ajánlotta fel. Az utóbbi támogató jóvoltából a fődíj egy torta volt. Támogatóinknak ezúton is köszönjük segítségüket. A következő évben is szeretnénk megrendezni vetélkedőnket, melyre minél több iskolából várjuk a jelentkezőket.
 
1. helyezett csapat tagjai:
Gulyás Barbara
Mrázik Mirjam
Nagy Judit
Szalai Balázs
Vincze Botond
 
2. helyezett csapat tagjai:
Balta Boglárka
Falman Vanda
Kovács Bianka
Kovács Márk
Szüszenstein Viktória
 
3. helyezett csapat tagjai:
                Dósa Dorina
Kovács Krisztina
Rátz Konstantin
Spányik Ráhel
Stanka Alexandra
 
4. helyezett csapat tagjai:
Helt Réka
Misik Mercédesz
Sóvári Dávid
Valler Rebeka
Varga Fanni
 

Fényképek