Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


II. Magyar Biodiverzitás Nap, Porva

Az ENSZ közgyűlése 2000. december 20-án nyilvánította minden év május 22-ét - a biológiai sokféleség megőrzéséről szóló egyezmény aláírásának napját - a Biodiverzitás Napjává. Ehhez kötődött a III. magyar Biodiverzitás Nap megrendezése Porván (2008. 05. 31-06. 01.).
Magyarországon első alkalommal Gyűrűfűn került megrendezésre a természeti környezetünk sokszínűségét, változatosságát jelképező Biodiverzitás Nap, erről dr. Kovács Tibor a rendezvény szervezője tartott előadást Zircen. A Biodiverzitás Nap célja, hogy felhívja a figyelmet az élővilág sokszínűségére. A rendezvény során ezt a különböző rendszertani csoportok szakemberei azzal érzékeltetik, hogy egy adott méretű területen, 24 óra alatt is milyen sok növény-állat és gombafajt tudnak kimutatni. A begyűjtött mintákból egy összesített fajlista is közlésre kerül.
A program során lehetőség volt megismerni a különböző rendszertani csoportokkal foglalkozó szakemberek gyűjtési módszereit, csatlakozva hozzájuk számos növény-állat és gombafaj megfigyelésére nyílt lehetőség.
 

Fényképek

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.